UE trimite agenţi Frontex în Republica Moldova, iar Franţa va furniza asistenţă logistică

Uniunea Europeană a aprobat, joi seară, trimiterea de angajaţi ai Agenţiei pentru protejarea frontierelor (Frontex) în Republica Moldova, iar Franţa va furniza Guvernului de la Chişinău capabilităţi logistice, în contextul afluxului de refugiaţi ucraineni, informează cotidianul Le Figaro.

2224 afișări
Imaginea articolului UE trimite agenţi Frontex în Republica Moldova, iar Franţa va furniza asistenţă logistică

Uniunea Europeană a semnat un acord cu Guvernul de la Chişinău care prevede trimiterea de agenţi Frontex pentru ajutarea personalului Poliţiei de frontieră, a comunicat Comisia Europeană. Agenţii Frontex vor putea colabora la operaţiunile împotriva traficului de persoane la frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina. Conform datelor Uniunii Europene, peste 300.000 de cetăţeni ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova din cauza războiului.

"Republica Moldova are probleme privind protejarea propriilor frontiere cu Ucraina, nu poate decât să înregistreze refugiaţi", declara miercuri Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a anunţat joi seară, după o conversaţie cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, trimiterea de către Franţa a unor capabilităţi logistice în Republica Moldova. "Vor fi trimise 17 grupuri electrogen de mare capacitate destinate consolidării rezistenţei reţelelor electrice în unităţile medicale din Republica Moldova", a afirmat Jean-Yves Le Drian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici