Ultima dezbatere televizată Obama-Romney a condus la postarea a 6,5 milioane de mesaje pe Twitter

Ultima dezbatere televizată prezidenţială americană dintre Barack Obama şi Mitt Romney a provocat postarea a 6,5 milioane de mesaje pe Twitter, subiectul principal al serii fiind luni "cai şi baionete", care a transformat un show sec de televiziune într-o experienţă distractivă.

194 afișări
Imaginea articolului Ultima dezbatere televizată Obama-Romney a condus la postarea a 6,5 milioane de mesaje pe Twitter

Ultima dezbatere televizată Obama-Romney a condus la postarea a 6,5 milioane de mesaje pe Twitter

Dezbaterea de la Lynn University, la Boca Raton, în Florida, a furnizat utilizatorilor înrăiţi de Twitter, ca şi celelalte două dezbateri prezidenţiale şi cea dintre candidaţii la vicepreşedinţie, un material bogat. Pe lângă principalul subiect al mesajelor postate luni seara pe Twitter, "cai şi baionete", subiecte ca profesori preferaţi şi discuţii despre faptul dacă Obama avea să facă un adevărat "tur de scuze" au făcut deliciul utilizatorilor serviciului de microblogging, relatează CNN.

Punctul culminant al ultimei dezbateri televizate între cei doi candidaţi la preşedinţie nu a fost provocat de gafa vreunuia dintre ei, ci de executarea cu măiestrie a unei "remarci înţepătoare". "Aţi menţionat (US) Navy, spre exemplu, şi faptul că avem mai puţine nave decât în 1916. Ei, bine, domnule guvernator, avem şi mai puţini cai şi baionete, pentru că natura armatei noastre s-a schimbat. Avem nişte lucruri numite portavioane, pe care aterizează avioane", i-a răspuns Obama lui Romney, când acesta l-a criticat pentru actuala mărime a US Navy.

Hashtagul #horsesandbayonettes şi contul parodic @Horsesbayonette au devenit rapid cele mai populare. Între alte momente devenite populare pe Internet din timpul dezbaterii, se află o scăpare a moderatorului Bob Schieffer, care a spus "Obama ben Laden", utilizarea repetată a cuvântului "tumult" şi dacă Statele Unite ar trebui să "divorţeze" sau nu de Pakistan.

De pe un cont probabil parodic cu numele Barack Obama, a fost postat mesajul "Stai aşa, Tumult nu este numele unui fiu al lui Romney?", iar de de pe contul kumailn a fost postat mesajul "Pentru a divorţa de Pakistan, nu ai decât să spui cuvântul «divorţ» de trei ori".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici