Un alt moment tensionat. Parlamentarii ruşi vor vota două rezoluţii pentru recunoaşterea drept independente a două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Parlamentul rus va vota marţi pentru a decide dacă îi va cere preşedintelui Vladimir Putin să recunoască drept independente două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de Rusia, a declarat preşedintele Dumei, camera inferioară a Parlamentului.

1902 afișări
Imaginea articolului Un alt moment tensionat. Parlamentarii ruşi vor vota două rezoluţii pentru recunoaşterea drept independente a două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Un alt moment tensionat. Parlamentarii ruşi vor vota două rezoluţii pentru recunoaşterea drept independente a două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a parlamentului, a declarat că parlamentarii vor lua în considerare două rezoluţii alternative privind recunoaşterea autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Luhansk, în zona cunoscută sub numele de Donbass, unde forţele separatiste se luptă cu armata ucraineană din 2014, relatează Reuters.

Conform primei, parlamentul ar face apel direct la Putin pentru a le recunoaşte ca fiind independente. Cea de-a doua, sprijinită de deputaţii din partidul Rusia Unită, ar solicita mai întâi opiniile Ministerului de Externe şi ale altor agenţii guvernamentale.

Recunoaşterea celor două regiuni ar fi un eveniment care ar ucide efectiv procesul de pace dintre sepratiştii susţinuţi de Rusia şi Ucraina. Din acest motiv, unii analişti sunt sceptici că Putin ar dori să facă un astfel de pas.

Calea alternativă de consultare a Ministerului de Externe a părut concepută pentru a juca strategic şi a trage de timp pentru a evita aducerea problemei la un punct culminant, într-un moment în care tensiunile militare sunt ridicate.

Ideea de a-i cere lui Putin să recunoască teritoriile separatiste a fost lansată pentru prima dată de parlamentari pe 19 ianuarie, dar a durat săptămâni întregi până să ajungă pe agenda Dumei, Kremlinul refuzând să comenteze dacă susţine idea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici