Un cetăţean român a fost răpit în sudul Nigeriei/ Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, afirmă surse citate de publicaţia nigeriană Daily Post. UPDATE Celulă de criză la MAE pentru românul răpit în Nigeria.

5957 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean român a fost răpit în sudul Nigeriei/ Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză

Un cetăţean român a fost răpit în sudul Nigeriei

UPDATE 15:22 Ministerul Afacerilor Externe a precizat marţi că, la cererea ministrului Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză pentru românul răpit în Nigeria, ambasada României la Abuja urmărind cu atenţie cazul.

”Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident”, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

În timp ce reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român, la minister a fost activată şi celula de criză.

”De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situaţiei, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate”, potrivit sursei citate.

ŞTIRE 14:30 Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, afirmă surse citate de publicaţia nigeriană Daily Post.

Incidentul a avut loc luni seară pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

Indivizi înarmaţi au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român.

Autorităţile nigeriene au confirmat incidentul armat şi răpirea, precizând că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a a ostaticului.

Ambasada României în Nigeria a cerut autorităţilor nigeriene să depună toate eforturile pentru salvarea cetăţeanului român.

Inginerul român este angajat al companiei de construcţii Dextron Nigeria Ltd, a declarat, pentru agenţia Reuters, Celestina Kalu, un purtător de cuvânt al Poliţiei regionale.

În sudul Nigeriei există, din anii 1990, un conflict între grupuri locale care se opun exploatării resurselor petroliere de către companii occidentale şi serviciile de securitate. Începând din anul 2004, numeroşi angajaţi ai companiilor occidentale au fost răpiţi, fiind în general eliberaţi după plata unor răscumpărări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici