Un element de lansator rusesc de rachetă, confiscat într-un transport către Turcia

Vameşii ruşi au anunţat marţi că au confiscat un element de lansator de rachetă ascuns într-un transport de fier vechi care pleca din Rusia cu destinaţia Turcia.

127 afișări
Imaginea articolului Un element de lansator rusesc de rachetă, confiscat într-un transport către Turcia

Un element de lansator rusesc de rachetă, confiscat într-un transport către Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Un element de protecţie a unui lansator de rachete balistice, utilizat de forţele ruse pentru rachete strategice" a fost descoperit în cursul verificării unei cale a unui cargou, la Saratov, la aproximativ 850 de kilometri sud-est de Moscova, a anunţat Vama locală, într-un comunicat.

Acest element metalic, cu o greutate de aproximativ 15 tone, se afla într-o înărcătură de fier vechi "pentru Turcia", potrivit aceleiaşi surse.

O anchetă penală pentru trafic de material militar a fost deschisă, se adaugă în comunicat, fără alte precizări.

O serie de afaceri ilegale de vânzare ilegală de material militar la fier vechi, în special vehicule blindate, au fost descoperite în ultimii ani în cadrul Armatei Ruse, care se confruntă frecvent cu scandaluri răsunătoare de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici