Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, după care s-a întors în Rusia

Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, în regiunea Lugansk (est), după care s-a întors în Rusia, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al operaţiunii "antiteroriste" din Donbas Andrii Lîsenko, relatează Ukrinform în pagina electronică.

1733 afișări
Imaginea articolului Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, după care s-a întors în Rusia

Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, după care s-a întors în Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

"Ieri (vineri), la ora (locală) 9.35 (9.35, ora României), grănicerii au înregistrat o încălcare a spaţiului aerian ucrainean de către un elicopter fără însemne, care a zburat 2,5-3 kilometri în interiorul Ucrainei, la o altitudine de aproximativ 400 de metri, deasupra satului Krasna Talakivka, în regiunea Lugansk. După ceea s-a întors pe teritoriul Federaţiei ruse", a declarat Lîsenko.

De asemenea, 14 zboruri ale unor "drone (avioane fără pilot) inamice" au fost mobilizate în zone din Donbas în ultimele 24 de ore, a mai spus purtătorul de cuvânt.

"Aşa cum putem observa, cele mai importante eforturi de recunoaştere aeriană se concentrează asupra unor zone din sudul regiunii Doneţk", a subliniat el.

Petro Poroşenko a avertizat că armistiţiul care urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică este în "mare pericol", din cauza confruntărilor armate intense din estul Ucrainei, acuzând Rusia că şi-a "intensificat semnificativ" ofensiva.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării Petro Mehed a declarat că rebelii vor să-şi "ridice steagul" la Debalţeve şi la Mariupol înainte de miezul nopţii. "Ucraina se confruntă cu o escaladare şi adoptă toate măsurile, pentru a putea fi capabilă să răspundă", le-a declarat el unor reporteri.

Rusia, care neagă acuzaţiile Kievului şi Occidentului că-i susţine pe separatiştii din estul Ucrainei cu armamnt şi trupe, a depus la Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie pentru aprobarea înţelegerii de la Minsk asupra "reconcilierii ucrainene" şi speră ca textul să fie unanim acceptat, a declarat sâmbătă o sursă de la Ministerul rus de Externe.

Înţelegerea include un armistiţiu care urmează să intre în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică (0.00, ora Ucrainei şi României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici