Mark Gitenstein, fost ambasador în România, propus de Joe Biden reprezentant al SUA la UE

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, l-a desemnat pe Mark Gitenstein, fost ambasador în România, pentru postul de reprezentant al Washingtonului la instituţiile Uniunii Europene, anunţă Casa Albă.

1286 afișări
Imaginea articolului Mark Gitenstein, fost ambasador în România, propus de Joe Biden reprezentant al SUA la UE

Un fost ambasador al SUA în România a fost numit de Joe Biden ambasador al UE

Preşedinţia SUA a anunţat că Joseph Biden a făcut mai multe nominalizări pentru funcţii esenţiale. Mark Gitenstein a fost nominalizat pentru postul de reprezentant al Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeană, cu rangul şi statutul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar.

"Mark Gitenstein este avocat senior la firma Mayer Brown LLP şi fost ambasador în România. A petrecut cea mai mare parte a ultimului deceniu lucrând la proiecte din Europa Centrală şi de Est. În calitatea de ambasador, s-a concentrat pe combaterea corupţiei şi pe protejarea instituţiilor democratice, probleme asupra cărora a continuat să îşi concentreze atenţia în calitatea de avocat şi în colaborarea cu organizaţii nonguvernamentale", subliniază Casa Albă, conform unui comunicat vizualizat de MEDIAFAX.

Senatul SUA va trebui să confirme numirea lui Mark Gitenstein în funcţia de ambasador la Uniunea Europeană. Mark Gitenstein a fost ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici