Un lider al AQPA care a revendicat atentatul împotriva Charlie Hebdo ar fi fost ucis

Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) a anunţat joi că unul dintre liderii săi, Nasser bin Ali al-Ansi, care a revendicat atentatul împotriva Charlie Hebdo, a fost ucis în urma unui raid al armatei americane, potrivit SITE Intelligence Group, citat de Reuters.

217 afișări
Imaginea articolului Un lider al AQPA care a revendicat atentatul împotriva Charlie Hebdo ar fi fost ucis

Un lider al AQPA care a revendicat atentatul împotriva Charlie Hebdo ar fi fost ucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiul mai mare al lui Nasser al-Ansi şi alţi jihadişti au fost ucişi de asemenea în acest raid, precizează SITE, care monitorizează activităţile online ale organizaţiilor teroriste. Aceste informaţii încă nu au putut fi verificate, potrivit Reuters.

Al-Ansi ar fi fost ucis în aprilie, la Al Mukalla, în sudul Yemenului.

Nasser al-Ansi a revendicat în numele AQPA atentatul împotriva Charlie Hebdo, comis la 7 ianuarie şi soldat cu 12 morţi, afirmând că atacul a avut loc la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l "răzbuna" pe Mahomed, după ce revista satirică franceză a publicat caricaturi cu profetul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici