Un nou INCIDENT în Franţa: Luare de ostatici în oraşul Montpellier. Autorul s-a predat. Faptele nu au legătură cu cele petrecute la Paris

Două femei au fost luate ostatice vineri de către un bărbat înarmat, într-un magazin de bijuterii din centrul oraşului Montpellier (sudul Franţei), însă acţiunea nu are legătură cu cele două luări de ostatici din regiunea Parisului, a anunţat o sursă judiciară.

4843 afișări
Imaginea articolului Un nou INCIDENT în Franţa: Luare de ostatici în oraşul Montpellier. Autorul s-a predat. Faptele nu au legătură cu cele petrecute la Paris

Un nou INCIDENT în Franţa: Luare de ostatici în oraşul Montpellier, după o tentativă de jaf

UPDATE - Autorul luării de ostatici s-a predat poliţiei

Bărbatul, în vârstă de aproimativ 40 de ani, s-a predat după mai multe ore de negocieri cu Riad, o unitate de elită a poliţiei franceze, a anunţat o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru AFP.

El a fost plasat în arest, a anunţat pentru presă procurorul Christophe Barret.

Faptele petrecute la Montpellier nu au nicio legătură cu ceea s-a întâmplat vineri la Paris, a declarat procurorul.

Cele două femei ţinute ostatice, o angajată a magazinului de bijuterii şi soţia bijutierului, nu au avut de suferit, a precizat el.

Poliţia franceză nu a oferit informaţii despre identitatea autorului luării de ostatici din Montpellier.

UPDATE - Negocieri au loc în vederea eliberării celor două femei luate ostatice la Montpellier

Negocieri aveau loc vineri seara în vederea eliberării celor două femei luate ostatice într-un magazin de bijuterii din centrul oraşului Montpellier (sudul Franţei), au anunţat surse apropiate dosarului, relatează AFP.

"Este vorba de un jaf. Nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă la Paris", a declarat pentru AFP procurorul Christophe Barret.

Cele două femei luate ostatice, o angajată a magazinului de bijuterii şi soţia bijutierului, nu sunt rănite, a adăugat aceeaşi sursă.

Negocierile au loc telefonic. Autorul luării de ostatici nu a prezentat până acum vreo cerere, potrivit aceleiaşi surse.

La puţin timp după ora 15.00 GMT (17.00, ora României), poliţia a fost alertată de prezenţă unui bărbat înarmat într-o bijuterie din Montpellier. Bărbatul a încercat să jefuiască magazinul de bijuterii, dar, la sosirea poliţiei, a luat două femei ostatice şi s-a baricadat în magazin. Zona a fost izolată de forţele de ordine.

Autorul luării de ostatici nu a fost identificat.

În jurul orei locale 20.00 (21.00, ora României), poliţişti din cadrul unităţii de elită GIGN din Marsilia erau prezenţie la faţa locului, a constatat un jurnalist al AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici