Un nou NAUFRAGIU în apropiere de insula Lampedusa: O navă care transporta sute de imigranţi s-a scufundat. 50 de persoane au murit

O ambarcaţiune la bordul căreia se aflau aproximativ 250 de imigranţi s-a scufundat, vineri după-amiază, în Marea Mediterană, între Malta şi insula italiană Sicilia, informează Corriere della Sera.

1507 afișări
Imaginea articolului Un nou NAUFRAGIU în apropiere de insula Lampedusa: O navă care transporta sute de imigranţi s-a scufundat. 50 de persoane au murit

Un nou NAUFRAGIU în Marea Mediterană: O navă care transporta sute de imigranţi s-a scufundat în largul Insulei Malta

UPDATE: Cel puţin 50 de morţi în urma naufragiului

Cel puţin 50 de oameni au murit în urma scufundării unei nave cu imigranţi în apropiere de insula italiană Lampedusa, între Malta şi Sicilia, anunţă agenţia ANSA.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, 50 de oameni au murit în urma naufragiului, inclusiv zece copii.

Accidentul a avut loc în jurul orei 17.15 (18.15, ora României), în Canalul Sicilia, în apropiere de Malta, la aproximativ 110 kilometri de insula italiană Lampedusa.

La locul naufragiului s-au deplasat mai multe nave de intervenţie aparţinând Forţelor Navale italiene.

Conform presei italiene, 150 de imigranţi au fost salvaţi de nave italiene, iar 56 de echipele de intervenţie malteze.

Naufragiul a avut loc în Canalul Sicilia, la aproximativ 125 de kilometri sud-est de Malta şi la 110 kilometri de insula italiană Lampedusa.

"Se pare că o ambarcaţiune s-a răsturnat şi s-a scufundat. Am trimis nave de salvare", a declarat un oficial din cadrul Forţelor Navale italiene.

În urmă cu o săptămână, scufundarea unei ambarcaţiuni în apropierea insulei italiene Lampedusa s-a soldat cu cel puţin 311 morţi, conform unui bilanţ încă provizoriu.

La bordul ambarcaţiunii se aflau între 500 şi 550 de imigranţi, iar doar 155 au fost salvaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici