Un oficial britanic avertizează că Statul Islamic ar aspira să comită atacuri chimice în Marea Britanie şi Europa

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic aspiră să comită atacuri cu arme chimice în Marea Britanie şi în alte ţări din Europa, a declarat ministrul adjunct de Interne, Ben Wallace, în cadrul unui interviu pentru cotidianul Sunday Times.

1163 afișări
Imaginea articolului Un oficial britanic avertizează că Statul Islamic ar aspira să comită atacuri chimice în Marea Britanie şi Europa

Un oficial britanic avertizează că Statul Islamic ar aspira să comită atacuri chimice în Marea Britanie şi Europa (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

"Ambiţia SI ori Daesh este în mod sigur de a comite atacuri soldate cu multe victime", a declarat Wallace, care a adăugat că militanţii "nu au niciun fel de reţinere de natură morală în privinţa folosirii armelor chimice împotriva populaţiei".

Oficialul britanic a indicat cazul unei celule teroriste SI din Maroc drept dovadă a planurilor organizaţiei teroriste de a comite atacuri teroriste utilizând arme chimice.

"Autorităţile marocane au destructurat o celulă implicată în dezvoltarea de arme chimice. Au descoperit substanţe toxice chimice şi biologice şi o cantitate mare de îngrăşăminte. Substanţele descoperite ar fi putut fi folosite la producerea de explozibil artizanal şi ar fi putut fi transformate într-o toxină fatală", a declarat Wallace.

Adjunctul ministrului de Interne a mai avertizat şi asupra pericolului reprezentat de cetăţenii britanici care luptă în Siria şi Irak pentru Stat Islamic şi care în urma înfrângerilor suferite de organizaţia teroristă în aceste zone ar putea încerca să se întoarcă acasă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici