Parlamentarul ucrainean răpit în Odesa a fost eliberat în cadrul unei operaţiuni

Deputatul ucrainean Oleksii Honcearenko, răpit joi în Odesa, a fost găsit nevătămat, agresorii fiind reţinuţi, anunţă Procuratura regională, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

2395 afișări
Imaginea articolului Parlamentarul ucrainean răpit în Odesa a fost eliberat în cadrul unei operaţiuni

Un parlamentar a fost răpit în sudul Ucrainei

"Grupul infracţional a fost anihilat. Honcearenko este acum într-un loc sigur", a declarat Inna Verba, purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Odesa.

"Au vrut să îi stropească ochii cu acid şi să îi zdrobească genunchii, pentru a-l face să sufere. Nu intenţionau să îl omoare", a precizat Verba.

Un parlamentar a fost răpit în sudul Ucrainei

Un deputat ucrainean, Oleksii Honcearenko, a fost răpit, joi la prânz, de persoane rămase neidentificate, în oraşul Odesa, situat în sudul Ucrainei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"S-a întâmplat ceva foarte grav: Oleksii Honcearenko a fost răpit de necunoscuţi în Odesa", a declarat Ihor Hriniv, liderul grupului parlamentar al Blocului Petro Poroşenko (BPP).

Oleksii Honcearenko, în vârstă de 36 de ani, originar din Odesa, este parlamentar BPP.

Procuratura din Odesa a confirmat răpirea, fără a oferi detalii despre circumstanţele incidentului.

Un conflict separatist între serviciile de securitate ucrainene şi rebeli proruşi a izbucnit în martie 2014 în sud-estul Ucrainei. Bilanţul este estimat la cel puţin 9.800 de morţi şi aproape 23.000 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici