Un poliţist din Carolina de Sud a arestat brutal o elevă de liceu chiar din bancă. IMAGINILE au devenit virale - VIDEO

Adjunctul şerifului din Carolina de Sud a arestat în mod brutal o elevă de liceu, în sala de clasă, în faţa colegilor săi, incidentul alimentând tensiunile rasiale, informează The Guardian.

881 afișări
Imaginea articolului Un poliţist din Carolina de Sud a arestat brutal o elevă de liceu chiar din bancă. IMAGINILE au devenit virale - VIDEO

Un poliţist din Carolina de Sud a arestat brutal o elevă de liceu chiar din bancă. IMAGINILE au devenit virale - VIDEO

Un videoclip arată modul în care ofiţerul de poliţie Ben Fields o scoate forţat pe eleva de culoare din bancă, când ea refuză să plece. Incidentul a avut loc la Richland County School, din Spring Valley.

"Te voi face să vrei", i-a spus poliţistul înainte de a-i înfăşura braţul în jurul gâtului. El o trânteşte pe tânără, cu tot cu pupitru, pe jos şi o târăşte pe duşumea. Fata şi un băiat au fost arestaţi. 

Un purtător de cuvânt a declarat că administraţia şcolii este "profund îngrijorată": "Efectuăm o investigare, împreună cu biroul şerifului".

Departamentul şerifului a deschis o anchetă în acest caz, iar până la finalizarea investigaţiilor  Ben Fields a fost plasat în concediu administrativ.

"E o nebunie", a declarat Stephen Gilchrist, afacerist şi tată a trei băieţi. Acesta este membru fondator al Richland Two Black Parents Association. Grupul, format acum un an, are în prezent 5.700 de membri.

"Am format asociaţia deoarece era atât de evident că părinţii albi aveau acces la cele mai bune oportunităţi pentru copiii lor. Dar suntem o comunitate de părinţi de culoare care doresc să se implice ", a spus Gilchrist. "Problema este larg răspândită", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici