Un român a furat gumă de mestecat în Marea Britanie, pentru a-şi plăti drumul de întoarcere în ţară

Un român, Lucian Mitranus, în vârstă de 36 de ani, a furat gumă de mestecat în valoare de aproape 500 de lire sterline dintr-un supermarket, pentru a face rost de bani să se întoarcă acasă

257 afișări

"În cursul audierilor, el şi-a recunoscut vina, spunându-le poliţiştilor că a furat din magazin pentru a putea să plătească biletul de întoarcere în România", a declarat procurorul Laura Mardell. Anterior, Mitranus a primit un avertisment pentru furt în West Mercia. După doar patru zile, el a fost surprins plecând fără să plătească dintr-un magazin Tesco, având asupra sa gumă de mestecat în valoare de 467,70 de lire sterline, relatează cotidianul local din Cambridgeshire Ely Standard în pagina electronică.

"Deşi ai primit un avertisment pentru furt, după doar patru zile ai fost surprins având asupra ta o mare cantitate de bunuri, în special gumă de mestecat, lucru pe care nu-l înţelegem", i-a spus judecătoarea Marissa Johnson.

Mitranus, care locuieşte pe Gadd Street, în Nottingham, a fost condamnat, pe 28 noiembrie, la 12 luni de închisoare cu suspendare pentru furt din magazine. În cursul audierilor, magistraţii Curţii au aflat că speranţele lui Mitranus de a găsi un loc de muncă la o spălătorie de maşini din East Midlands au fost spulberate imediat ce a ajuns în această ţară, în baza unei oferte de muncă.

Tânărul avea asupra sa suma de 170 de lire sterline, din care trebuie să plătească o chirie lunară de 70 de lire sterline pentru o cameră pe care o împarte cu alţi români, pe care i-a întâlnit după sosirea sa în Marea Britanie.

"Curtea este foarte îngrijorată în legătură cu aceste două incidente", a spus Johnson. Optând pentru condamnarea cu suspendare, judecătoarea l-a avertizat pe român că, în cazul în care va ajunge din nou în faţa justiţiei, riscă pedeapsa cu închisoarea. Mitranus a fost condamnat, de asemenea, la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 85 de lire sterline.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici