Un român aflat la bordul unui microbuz a murit într-un accident produs în Austria

Un român care încerca să preia controlul unui microbuz condus de prietenul lui, cu care se certa din cauza unei ţigări, a provocat luni dimineaţa un accident mortal pe autostrada A1 din Austria, relatează portalul TheLocal.at.

655 afișări

Şoferul microbuzului, care transporta şase pasageri, a pierdut controlul vehiculului, care a intrat într-un camion platformă, derapând şi răsturnându-se.

Unul dintre pasageri, un român în vârstă de 60 de ani, a fost aruncat din vehicul şi a murit. Şoferul şi un alt pasager au fost uşor răniţi, în timp ce alţi doi pasageri au fost răniţi grav.

Bărbatul care a încercat să preia controlul microbuzului a fugit de la locul accidentului dar a fost prins ulterior în cursul zilei de poliţie.

Accidentul s-a produs luni în jurul orei 05.00 (06.00 ora României), în timp ce cei şase români se întorceau acasă dintr-o excursie în Marea Britanie.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani care stătea pe scaunul din faţă a început să se certe cu şoferul în vârstă de 30 de ani şi l-a atacat fizic, încercând să preia controlul microbuzului.

După accident, tânărul în vârstă de 29 de ani a fugit de la faţa locului pe jos, dar a fost localizat şi arestat în cursul după-amiezii cu ajutorul unui elicopter al poliţiei şi o echipă de câini special antrenaţi.

O coloană de şapte kilometri s-a format pe autostradă, perturbând traficul, două benzi pe sensul de mers către Viena fiind închise. Autostrada a fost redeschisă în jurul orei 07.20 (08.20 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici