Un sfert dintre bărbaţii intervievaţi în şase ţări asiatice recunosc că au comis agresiuni sexuale

Aproximativ 25 la sută dintre bărbaţii intervievaţi în cadrul unui studiu al Naţiunilor Unite efectuat în şase ţări din regiunea Asia-Pacific recunosc indirect că au comis un viol, evidenţiind o amploare a unui fenomen care nu se limitează la India.

156 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre bărbaţii intervievaţi în şase ţări asiatice recunosc că au comis agresiuni sexuale

Un sfert dintre bărbaţii intervievaţi în şase ţări asiatice recunosc că au comis agresiuni sexuale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Având o amploare inedită, cu peste 10.000 de bărbaţi cu vârste între 18 şi 49 de ani intervievaţi sub anonimat, acest studiu confirmă că "violenţele împotriva femeilor reprezintă o realitate dură", afirmă Roberta Clarke, reprezentanta ONU, în prezentarea studiului la Bangkok.

"Trebuie să schimbăm cultura care le permite bărbaţilor să decreteze că ei deţin puterea şi controlează femeile", adaugă oficialul ONU.

Studiul ONU a fost realizat în Bangladesh, Cambodgia, China, Indonezia, Papua Noua Guinee şi Sri Lanka, după condamnarea autorilor unui viol comis în India.

"Chiar dacă studiul se concentrează asupra zonei Asia-Pacific, prezintă un interes global", subliniază autorii.

Cei 10.000 de bărbaţi intervievaţi au fost întrebaţi dacă au forţat o femeie care nu le era soţie sau prietenă să aibă relaţii sexuale sau dacă au avut relaţii intime cu femei drogate sau aflate în stare avansată de ebrietate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici