Ungaria analizează posibilitatea de a participa la ofensiva contra reţelei teroriste Stat Islamic

Ungaria trebuie să contribuie mai mult la combaterea terorismului internaţional, în special la ofensiva împotriva grupului Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS), afirmă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, planul fiind susţinut de opoziţia socialistă, relatează MTI.

456 afișări
Imaginea articolului Ungaria analizează posibilitatea de a participa la ofensiva contra reţelei teroriste Stat Islamic

Ungaria analizează posibilitatea de a participa la ofensiva contra reţelei teroriste Stat Islamic (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ungaria trebuie să contribuie mai mult la combaterea terorismului, în principal la ofensiva contra organizaţiei Stat Islamic", a declarat Peter Szijjarto în Parlament.

Şeful diplomaţiei ungare a promis consultări cu liderii grupurilor parlamentare pe această temă.

Partidul Socialist şi Coaliţia Democrată - două formaţiuni de opoziţie - au anunţat că susţin iniţiativa. Socialiştii au cerut discutarea planului antiterorist în comisiile parlamentare de profil.

Deputatul Agnes Vadai, membru al Coaliţiei Democrate, a declarat că rolul Ungariei în coaliţia contra grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria va fi discutat joi.

Zeci de ţări participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Irak şi Siria ale organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici