Ungaria se alătură statelor care au decis să expulzeze diplomaţi ruşi după atacul neurotoxic din Marea Britanie

Guvernul Ungariei a anunţat, luni, că a decis expulzarea unui diplomat rus, ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei, relatează site-ul agenţiei MTI.

2332 afișări
Imaginea articolului Ungaria se alătură statelor care au decis să expulzeze diplomaţi ruşi după atacul neurotoxic din Marea Britanie

Ungaria se alătură statelor care au decis să expulzeze diplomaţi ruşi după atacul neurotoxic din Marea Britanie

Decizia Guvernului de la Budapesta vine în contextul în care SUA şi 14 state membre UE au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

Statele membre ale Uniunii Europene care au anunţat expulzarea unor diplomaţi ruşi sunt: Franţa (4 diplomaţi), Lituania (3), Cehia (3), Danemarca (2), Italia (2), Germania (4), Olanda (2), România (1), Polonia (4), Estonia (1), Letonia (1), Finlanda (1). În plus, Ucraina a anunţat că va expulza 13 diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

De asemenea, Ministerul de Externe al Macedoniei, ţară aspirantă la statutul de membru al UE, a anunţat că va expluza un diplomat rus, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici