Recep Tayyip Erdogan: Excluderea Turciei din proiectul de extindere a Uniunii Europene ar fi o greşeală gravă

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, luni, că excluderea Turciei din proiectul de extindere a Uniunii Europene ar fi o greşeală gravă, adăugând că Ankara este un pilon esenţial al securităţii europene, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1854 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Excluderea Turciei din proiectul de extindere a Uniunii Europene ar fi o greşeală gravă

Recep Tayyip Erdogan: Excluderea Turciei din proiectul de extindere a UE ar fi o greşeală gravă

”Ar fi o mare greşeală ca UE, care pretinde că este o forţă globală, să excludă Turcia din politica sa de extindere”, a declarat Erdogan, la summit-ul de la Varna la care au participat liderii Turciei şi UE.

”Operaţiunile noastre împotriva terorismului nu contribuie doar la securitatea Turciei sau a Siriei, ci şi la securitatea Europei. Ne aşteptăm la un sprijin puternic din partea Europei în lupta împotriva terorismului şi nu vrem să mai primim critici injuste”, a adăugat Erdogan.

Anterior, preşedintele turc a precizat că aderarea la UE rămâne un obiectiv strategic pentru Ankara.

De cealaltă parte, liderii UE au exprimat preocupări faţă de situaţia statului de drept din Turcia, dar şi faţă de operaţiunile militare ale armatei turce din Siria.

”Întâlnirea noastră de astăzi a demonstrat că, deşi relaţia noastră trece printr-o perioadă dificilă, cooperăm foarte bine. Ne reconfirmăm intenţia de a păstra dialogul şi de a lucra cu Turcia pentru a depăşi actualele obstacole”, a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici