Theresa May: Rusia a eşuat în mod spectaculos în tentativa ei de a diviza statele occidentale

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, luni, că Rusia a eşuat ”în mod spectaculos” în tentativa ei de a diviza statele Occidentale, în contextul în care SUA şi mai multe state din UE au decis expulzarea unor diplomaţi ruşi ca urmare a atacului neurotoxic din Salisbury, potrivit BBC.

3134 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Rusia a eşuat în mod spectaculos în tentativa ei de a diviza statele occidentale

Theresa May: Rusia a eşuat în mod spectaculos în tentativa ei de a diviza statele occidentale

”Dacă obiectivul Kremlinului a fost de a diviza şi de a intimida alianţa occidentală, atunci eforturile sale au eşuat în mod spectaculos”, a declarat Theresa May.

Declaraţiile premierului britanic au fost făcute în contextul în care SUA şi 14 state membre UE au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

De asemenea, Theresa May a atras atenţia că peste 130 de persoane ar fi putut fi expuse agentului neurotoxic ”Novicioc” folosit în atacul ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

”Estimăm că mai mult de 130 de persoane din Salisbury ar fi putut fi expuse la agentul neurotoxic”, a declarat May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici