Uraganul Lane se îndreaptă spre insulele Hawaii / Ploile torenţiale au provocat inundaţii

Uraganul Lane s-a îndreptat joi spre arhipelagul Hawaii, ploile torenţiale provocând deja inundaţii, iar furtunile puternice şi valurile periculoase care ameninţă insula au dus la închiderea şcolilor, birourilor guvernamentare şi întreprinderilor, iar locuitorii s-au aprovizionat, informează Reuters.

1103 afișări
Imaginea articolului Uraganul Lane se îndreaptă spre insulele Hawaii / Ploile torenţiale au provocat inundaţii

Uraganul Lane se îndreaptă spre insulele Hawaii, provocând ploi torenţiale

Rafalele de vănt care pot ajunge până la 215 km pe oră ar putea provoca ploi abundente, declanşând inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS). Mai mult de 30 cm de ploaie ar putea cădea în unele locuri, a transmis NWS.

"Pregătirile pentru protejarea vieţii şi a proprietăţii ar trebui să fie grăbite până la finalizare", a declarat centrul NWS din Honolulu într-un aviz consultativ.

Începând de joi, Lane era centrat la aproximativ 330 de kilometri sud-sud-vest de Kailua-Kona, un oraş de pe coasta de vest a Insulei Mari, a spus NWS. Deplasându-se spre nord-vest cu o viteză de 11 km pe oră, Lane a fost clasificat ca o puternică furtună de categoria 4 din 5 pe scara Saffir-Simpson de rezistenţă la uragane.

NWS a spus că precipitaţiile excesive ar putea afecta insulele Hawaii în weekend, "ducând la inundaţii puternice şi alunecări de teren care pot pune viaţa oamenilor în pericol".

Mai mult de 30 de cm de apă au căzut peste o parte a Insulei Mari, în cursul zilei de joi.

Un avertisment privind uraganul este valabil pentru regiunile Oahu, Maui şi Hawaii. Insulele Kauai şi Niihau au rămas de asemenea pe orbita uraganului şi s-ar putea confrunta cu condiţii similare începând cu dimineaţa zilei de vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici