Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, contestă circulaţia forţei de muncă în UE şi vrea modificarea reglementărilor pentru angajaţii din Europa de Est

Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii extremiste Partidul Libertăţii (FPÖ), pledează pentru reformarea reglementărilor Uniunii Europene, contestând venirea angajaţilor din Europa de Est în ţări vest-europene.

3204 afișări
Imaginea articolului Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, contestă circulaţia forţei de muncă în UE şi vrea modificarea reglementărilor pentru angajaţii din Europa de Est

Vicecancelarul Austriei contestă circulaţia forţei de muncă în UE, vrea modificarea reglementărilor

"Trebuie să avem o discuţie deschisă despre faptul că nu este benefic pentru dezvoltarea Europei ca toţi intelectualii, toate persoanele bine-educate, întregul potenţial din ţările est-europene, să fie atraşi spre Europa Occidentală", a declarat Heinz-Christian Strache, citat de site-ul Nachrichten.at.

Liderul de extremă-dreapta a admis că Uniunea Europeană refuză revizuirea normelor privind libera circulaţie. "Însă eu vreau să mă asigur că nu ajung în Europa de Vest toate asistentele medicale, în timp ce în ţări precum Slovacia nu mai rămâne niciuna", a adăugat el.

"Situaţia nu este benefică nici pentru Europa de Est, dar nici pentru noi, pentru că au loc transformări - oameni cu înalte calificări şi care câştigă bine sunt forţaţi să devină şomeri (...)", a subliniat Heinz-Christian Strache.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici