Vicepreşedintele Joe Biden a sosit la Varşovia, pentru consultări referitoare la Ucraina

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a sosit marţi la Varşovia pentru consultări pe tema situaţiei din Ucraina.

231 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Joe Biden a sosit la Varşovia, pentru consultări referitoare la Ucraina

Vicepreşedintele Joe Biden a sosit la Varşovia, pentru consultări referitoare la Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El urmează să discute cu premierul Donald Tusk şi cu preşedintele Bronislaw Komorowski "evenimentele din Ucraina şi alte dosare regionale", arată un comunicat dat publicităţii de Casa Albă.

Joe Biden se va întâlni marţi după-amiază şi cu preşedintele eston Toomas Hendrik Ilves, aflat într-o vizită la Varşovia. Vicepreşedintele SUA va pleca apoi la Vilnius, unde va continua miercuri consultările pe aceleaşi subiecte cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, şi cu preşedintele leton Andris Berzins.

Turneul vicepreşedintelui american "este un semnal clar pentru toţi aceia care vor să destabilizeze situaţia în regiune" şi "o dovadă că aliaţii NATO, SUA în primul rând, îşi respectă angajamentele privind apărarea colectivă", a declarat marţi premierul lituanian Algirdas Butkevicius.

Foarte preocupate de operaţiunile Rusiei în Ucraina, Polonia şi ţările baltice sunt îngrijorate de propria lor securitate pe termen mai lung şi solicită o atitudine mai fermă a occidentalilor faţă de Moscova.

În context, SUA au trimis deja în Polonia 12 avioane de vânătoare F-16, avioane de transport şi 300 de soldaţi. Totodată, în Lituania au fost trimise şase aparate F-15 pentru sporirea supravegherii spaţiului aerian baltic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici