VIDEO, FOTO | Proteste de amploare faţă de măsurile de austeritate în Londra. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Theresa May

Mii de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Londra, la un miting organizat ca protest faţă de măsurile de austeritate, manifestaţia fiind susţinută de Partidul Laburist, aflat în opoziţie, relatează cotidianul The Guardian.

5747 afișări
Imaginea articolului VIDEO, FOTO | Proteste de amploare faţă de măsurile de austeritate în Londra. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Theresa May

Proteste de amploare faţă de măsurile de austeritate în Londra. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Theresa May

Marşul de protest s-a desfăşurat în zona Oxford Circus/Regent Street/Westminster.

Foto: Hepta

Protestatarii critică Guvernul britanic pentru reducerea fondurilor destinate serviciilor publice, în contextul unui incendiu de amploare produs recent în centrul Londrei şi soldat cu cel puţin 80 de morţi.

La miting a participat şi Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga), aflat în opoziţie.

Protestatarii au scandat mesaje împotriva Partidului Conservator şi au cerut demisia premierului Theresa May. În urma recentelor alegeri anticipate, formaţiunea politică de centru-dreapta a pierdut majoritatea pe care o avea în Camera Comunelor, dar a reuşit să se menţină la guvernare graţie unui acord cu un partid unionist nord-irlandez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici