VIDEO Proteste de proporţii anti-Trump la New York şi Washington: Altercaţii cu susţinătorii preşedintelui-ales/ Mii de oameni, inclusiv celebrităţi, au participat la manifestaţie

Un amplu protest anti-Trump, la care au participat mii de persoane, inclusiv o serie de celebrităţi precum Robert de Niro, Alec Baldwin, Michael Moore ori Cher, s-a desfăşurat joi noaptea la New York,cu doar câteva ore înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte,relatează postul France 24.

6408 afișări
Imaginea articolului VIDEO Proteste de proporţii anti-Trump la New York şi Washington: Altercaţii cu susţinătorii preşedintelui-ales/ Mii de oameni, inclusiv celebrităţi, au participat la manifestaţie

Protest anti-Trump de proporţii la New York: Mii de oameni, inclusiv celebrităţi, au participat la manifestare (Imagine: Twitter)

UPDATE 10:45 Altercaţii între protestatarii anti-Trump şi susţinătorii preşedintelui-ales, la Washington

Mai mulţi protestatari anti-Trump s-au strâns în faţa clădirii National Press Club din centrul Washingtonului, unde avea loc un eveniment la care participau susţinătorii preşedintelui-ales, poliţia fiind nevoită să intervină din cauza altrecaţiilor între cele două părţi, relatează The Associated Press.

Susţinătorii preşedintelui-ales participau la DeploraBall, numele evenimentului făcând referire la o afirmaţie făcută de Hillary Clinton în timpul campaniei electorale, care a descris o mare parte din simpatizanţii lui Trump ca fiind "deplorabili".

Protestatarii au huiduit persoanele care participau la eveniment, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a calma spiritele, folosind sprayuri lacrimogene.

Un bărbat care flutura un steag pro-Trump a fost bruscat şi fugărit până la Teatrul Warner, aflat în apropiere, unde vedetele Fox News, Sean Hannity şi Geraldo Riviera, aşteptau să intre la un alt eveniment. Hannity a intervenit, ameninţând protestatarii angajaţi în urmărirea bărbatului.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Protestul a avut loc în apropiere de Hotelul Internaţional Trump din New York, manifestanţii purtând mesaje ca "Anti-Trump în fiecare zi" sau "justiţie şi drepturi civile pentru toţi".

Pe lângă actori ca Robert de Niro, Alec Baldwin, Sally Field sau Marc Ruffalo, la protest a participat şi primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care a cerut americanilor să conteste politicile Administraţiei Trump de fiecare dată când nu sunt de sunt de acord cu acestea.

Un sondaj publicat de Universitatea Quinnipiac relevă că 46% din alegătorii newyorkezi sunt de părere că primarul de Blasio ar trebui să coopereze cu viitorul preşedinte, în timp ce 45% consideră că primarul ar trebui să fie un lider naţional al opoziţiei faţă de politicile lui Trump.

Alec Baldwin, frecevent criticat de Trump pentru modul în care îl interpretează pe preşedintele-ales în emisiunea de satiră Saturday Night Live, a declarat că americanii care se opun politicilor lui Trump ar trebui să se implice mai activ.

În cursul zile de vineri, la Washington, vor avea loc ceremoniile cu ocazia învestirii în funcţie a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici