VIDEO Vizitarea Casei Albe, RESTRICŢIONATĂ pentru turişti străini din mai multe state printre care şi BRITANICI

Casa Albă a anunţat reluarea tururilor de vizitare a reşedinţei preşedintelui american, dar acest lucru nu este posibil însă pentru anumiţi cetăţeni străini, printre care şi britanici, ale căror ambasade au fost instruite de Departamentul de Stat că astfel de tururi nu sunt posibile în prezent.

2080 afișări
Imaginea articolului VIDEO Vizitarea Casei Albe, RESTRICŢIONATĂ pentru turişti străini din mai multe state printre care şi BRITANICI

VIZITAREA Casei Albe, restricţionată pentru turişti străini din mai multe state printre care şi britanici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Deşi preşedintele Donald Trump şi Prima Doamnă, Melania Trump, au anunţat reluarea tururilor de vizitare a Casei Albe, Departamentul de Stat a comunicat că cetăţenii străni trebuie să contacteze ambasada statului din care provin pentru a depune o cerere pentru vizitarea Casei Albe.

Printre statele ai căror cetăţeni trebuie să contacteze ambasada pentru a fi asistaţi să depună o cerere pentru un tur de vizitare al Casei Albe se numără Marea Britanie, Australia, Canada şi Danemarca, informează presa britanică.

După un control de securitate intens, vizitatorii pot efectua un tur ghidat care durează 45 de minute.

Potrivit declaraţiei unui oficial de la Casa Albă, vizitatorii din Marea Britanie şi alte state pot solicita să viziteze reşedinţa preşedintelui american la ambasada statului de origine din Washington DC: ”Dacă doreşti să vizitezi Casa Albă şi eşti cetăţean al unui stat străin, te rog contactează ambasada ta din Washington DC pentru depunerea unei cereri pentru un tur de vizitare”.

Dar Ambasada Marii Britanii din capitala SUA a respins anunţul, citând Departamentul de Stat: ”Site-urile Casei Albe susţin că naţionalii străni ce sunt interesaţi de vizitarea Casei Albe ar trebui să contacteze ambasada (ţării din care provin, not.red) pentru a aranja un tur de vizitare. Cu toate acestea, Ambasada a fost sfătuită de Departamentul de Stat că acest lucru este suspendat. Nu putem deci procesa nicio aplicaţie în acest moment”.

Ambasada daneză a comunicat de asemenea: ”Deşi Casa Albă direcţionează naţionalii străini să-şi contacteze ambasadele pentru a organiza un tur de vizitare, am fost instruiţi de Departamentul de Stat că asemenea tururi nu sunt posibile în prezent”.

Ambasada Australiei a comunicat: ”Departamentul de Stat nu a facilitat tururile de vizitare a Casei Albe, sponsorizate de ambasadă, din 2011”.

Cetăţenii americani ce doresc să viziteze Casa Albă trebuie să organizeze un tur prin intermediul membrilor Congresului.

Nu se cunoaşte dacă restricţiile de vizitare a Casei Albe sunt temporare sau permanente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici