Viktor Ianukovici: Apropierea Ucrainei de UE este afectată de cazul Iulia Timoşenko

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, recunoaşte că decizia de condamnare la închisoare a Iuliei Timoşenko obstrucţionează apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

243 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici: Apropierea Ucrainei de UE este afectată de cazul Iulia Timoşenko

Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest caz "împiedică" încheierea Acordului de asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană, "inclusiv ratificarea documentului de unele state", a declarat Ianukovici la Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, unde s-a întâlnit cu preşedinţii polonez şi german, Bronislaw Komorowski şi Christian Wulff.

În cursul întrevederii, a fost abordată "problema sensibilă" a Iuliei Timoşenko, a declarat Ianukovici, subliniind totuşi că este dificil să vorbească despre subiecte asupra cărora nu are competenţă, explicând că acest caz este abordat de "justiţia independentă".

Declaraţiile lui Ianukovici intervin în contextul în care formaţiunea sa, Partidul Regiunilor, a refuzat marţi să susţină un amendament la Codul Penal care ar fi permis eliberarea Iuliei Timoşenko. În lipsa sprijinului parlamentar, proiectul legislativ a fost respins.

UE a criticat în termeni duri condamnarea Iuliei Timoşenko la şapte ani de închisoare pentru încheierea unor acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate dezavantajoase pentru Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici