Viktor Ianukovici: Ucraina vrea să semneze un acord cu UE într-un "viitor apropiat". Avem nevoie de ajutor economic înaintea unui acord

Ucraina intenţionează să semneze un Acord de Asociere cu UE într-un "viitor apropiat", a declarat, vineri, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, după ce a refuzat să semneze un astfel de acord la summitul de la Vilnius.

397 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici: Ucraina vrea să semneze un acord cu UE într-un "viitor apropiat". Avem nevoie de ajutor economic înaintea unui acord

Viktor Ianukovici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Confirm intenţia Ucrainei de a semna un Acord de Asociere într-un viitor apropiat", a declarat Ianukovici în faţa jurnaliştilor la Vilnius, potrivit unui comunicat disponibil pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Ianukovici: Ucraina are nevoie de ajutor economic de la UE înaintea unui acord de asociere

Preşedintele Viktor Ianukovici a declarat vineri că Ucraina are nevoie de un ajutor economic şi financiar de la Uniunea Europeană (UE) înainte să poată să semneze un acord de asociere cu blocul european, relatează AFP.

"Avem nevoie de măsuri hotărâte din partea colegilor noştri europeni pentru dezvoltare şi realizarea unui program de ajutor financiar şi economic", a spus el la Vilnius, după ce a refuzat să semneze un acord de asociere cu UE, se arată într-un comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

 

Liderii europeni nu au reuşit joi seară să convingă Ucraina să semneze un acord de asociere istoric cu UE, la încheierea unei noi zile de negocieri.

"Din nefericire, se pare că argumentele" în favoarea semnării "nu au ajuns la preşedinte", Viktor Ianukovici, a declarat pentru AFP preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici