Vine Biden în România în luna februarie? Duda crede că preşedintele SUA va efectua vizite în Europa Centrală

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că preşedintele american Joe Biden va vizita probabil Europa Centrală în februarie, dar a adăugat că nu ştie ce ţări din regiune va vizita.

1049 afișări
Imaginea articolului Vine Biden în România în luna februarie? Duda crede că preşedintele SUA va efectua vizite în Europa Centrală

"Cel mai probabil, preşedintele va veni în această parte a Europei în februarie", a declarat Duda în timpul unei conferinţe de presă, susţinută miercuri la Riga, în Estonia.

"Partea noastră din Europa înseamnă Europa Centrală... aceasta este o zonă care se întinde din România până în Estonia. Este foarte dificil pentru noi să răspundem în detaliu unde va veni preşedintele, nu avem astfel de informaţii", a adăugat preşedintele Poloniei, potrivit Reuters.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, analizează posibilitatea de a efectua o vizită în Europa, în februarie, cu ocazia împlinirii a un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, afirmă oficiali de rang înalt de la Washington.

Conform oficialilor citaţi, care au preferat să rămână anonimi, obiectivul turneului preşedintelui Biden ar fi să atragă atenţia asupra rezistenţei Ucrainei în efortul militar de respingere a invaziei militare ruse şi reafirmarea solidarităţii Washingtonului cu Administraţia de la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici