Virusul misterios din China a fost depistat şi în Japonia. Este al doilea caz confirmat în afara teritoriului chinez

Japonia a confirmat joi un caz de infecţie cu un nou tip de coronavirus care a fost identificat pentru prima dată în China, agent patogen considerat responsabil pentru o epidemie de pneumonie, care a dus la moartea unei persoane până în prezent, potrivit Le Figaro.

2126 afișări
Imaginea articolului Virusul misterios din China a fost depistat şi în Japonia. Este al doilea caz confirmat în afara teritoriului chinez

Sursa FOTO: Profimedia Images

Prin intermediul unui comunicat, Ministerul Sănătăţii de la Tokyo a informat că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost testat pozitiv pentru noul tip de virus.

Pacientul s-a prezentat la medic cu febră ridicată după ce s-a întors luna aceasta de la Wuhan, oraş chinez unde a fost declarată epidemie de pneumonie cauzată de acest virus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecţiei cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienţi a decedat ca urmare a bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici