Vladimir Putin asista la un meci de hochei pe gheaţă în momentul anunţării exit-poll-ului în Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, asista duminică seara la un meci de hochei pe gheaţă, la Minsk, împreună cu omologii săi din Belarus şi Tadjikistan, în momentul în care Petro Poroşenko era anunţat drept câştigător al alegerile prezidenţiale din Ucraina.

199 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin asista la un meci de hochei pe gheaţă în momentul anunţării exit-poll-ului în Ucraina

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin asista la finala Campionatului Mondial, disputată de Rusia şi Finlanda, aşezat între omologii săi belarus, Aleksandr Lukaşenko, şi tadjik, Emomali Rahmon, a anunţat un jurnalist al AFP prezent la faţa locului.

"Şeful statului a dorit să suţină personal echipa" Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, pentru agenţia de presă Itar-Tass.

În acelaşi moment, favoritul alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina, miliardarul Petro Poroşenko, era anunţat drept câştigător al primului tur, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

În schimb, premierul rus, Dmitri Medvedev, a ales să se deplaseze duminică în Crimeea, peninsula alipită în martie la Rusia. Autorităţile de la Kiev au denunţat vizita lui Medvedev în Crimeea, considerând-o o "provocare".

Putin a repetat în ultimele zile că Rusia va respecta "alegerea poporului ucrainan", deşi îşi menţine îndoielile faţă de legitimitatea scrutinului, organizat după înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici