Vladimir Putin critică politica "agresivă" a SUA, care a amplasat baze militare peste tot în lume

Criza din Ucraina nu trebuie să ducă la un nou Război Rece, a declarat preşedintele Vladimir Putin, care a criticat "agresivitatea politicii americane" şi numeroasele baze militare pe care Statele Unite le au în lume.

1481 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin critică politica "agresivă" a SUA, care a amplasat baze militare peste tot în lume

Vladimir Putin critică politica "agresivă" a SUA, care a amplasat baze militare peste tot în lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit preşedintelui rus, criza din Ucraina nu trebuie să ducă la un nou Război Rece, iar soluţionarea tensiunilor este posibilă printr-un dialog paşnic. "Sper că nu intrăm într-o nouă etapă de Război Rece", a declarat Vladimir Putin, într-un interviu pentru posturile franceze de televiziune TF-1 şi de radio Europe-1.

Liderul de la Kremlin a insistat că "oamenii, indiferent de locul în care trăiesc sau locuiesc, au drepturi, iar acestea trebuie apărate".

Întrebat despre un eventual rol al Rusiei în destablizarea estului Ucrainei, preşedintele Vladimir Putin a asigurat că "nicio forţă militară, niciun instructor rus nu sunt prezenţi în sud-estul Ucrainei".

În ceea ce priveşte intenţiile anexării unor regiuni din estul şi sudul Ucrainei, Vladimir Putin a asigurat că Moscova "nu s-a ocupat şi nu se va ocupa niciodată cu aceasta". Liderul rus a apreciat că "puterea de la Kiev trebuie să organizeze un dialog cu populaţia, iar acesta nu trebuie să aibă loc cu tancurile şi avioanele, ci prin negociere".

În acelaşi timp, Vladimir Putin a criticat politica americană şi a afirmat că aceasta este una dintre cele mai "agresive".

"Nu este un secret că politica cea mai dură, cea mai agresivă (...) este cea a Statelor Unite", a declarat Vladimir Putin. Rusia "aproape că nu are trupe în străinătate", în timp ce Statele Unite au "peste tot în lume baze militare" şi trupe.

Preşedintele Vladimir Putin participă vineri la ceremoniile din Franţa cu prilejul debarcării în Normandia, unde are programate întrevederi cu liderii din Germania, Franţa şi Marea Britanie. În schimb, Washingtonul a asigurat că preşedintele Barack Obama nu va avea nicio întrevedere în Franţa cu omologul său rus, care participă pentru prima oară la un eveniment în prezenţa liderilor occidentali, după ce Rusia a alipit peninsula Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici