Vladimir Putin: Criza din Peninsula Coreea ar putea fi imposibil de rezolvat

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, miercuri, că problema Coreei de Nord ar putea fi ”imposibil” de rezolvat, la o zi distanţă după ce a avertizat că această criză ar putea produce o ”catastrofă globală”, informează CNN.

2329 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Criza din Peninsula Coreea ar putea fi imposibil de rezolvat

Declaraţiile preşedintelui rus au fost făcute după întâlnirea cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, ce a avut loc miercuri la Vladivostok.

”Astfel de provocări nucleare ale Coreei de Nord violează rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a mai precizat preşedintele rus. Putin a mai subliniat că sancţiunile şi presiunile puse asupra regimului de la Phenian nu pot rezolva criza nord-coreeană, fiind de părere că dialogul este singura soluţie pentru o rezolvare paşnică a crizei, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap.

De cealaltă parte, Moon Jae-in a atras atenţia cu privire la posibilitatea escaladării tensiunilor din Peninsula Coreea.

”Dacă provocările Coreei de Nord nu se opresc, cred că lucrurile vor intra într-o situaţie incontrolabilă”, a afirmat preşedintele sud-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat după ce în urmă cu trei zile regimul de la Phenian a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, care poate fi amplasată pe o rachetă balistică intercontinentală. Acest fapt a atras criticile comunităţii internaţionale, majoritatea actorilor considerând că Phenianul are un comportament provocator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici