Vladimir Putin, în vizită oficială la Ankara, la invitaţia lui Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită oficială la Ankara în perioada 3-4 aprilie, la invitaţia omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, şi va avea o întrevedere şi cu preşedintele iranian Hassan Rouhani, a anunţat luni Kremlinul, relatează site-ul agenţiei Tass.

1630 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, în vizită oficială la Ankara, la invitaţia lui Recep Tayyip Erdogan

Vladimir Putin, în vizită oficială la Ankara, la invitaţia lui Recep Tayyip Erdogan

Pe agenda celei de-a şaptea reuniuni la nivel înalt a Consiliului de Cooperare Turcia-Rusia se află proiecte de cooperare economică, în special în sectorul energetic.

"Vor fi abordate şi aspecte regionale şi internaţionale de actualitate, inclusiv lupta comună împotriva terorismului şi situaţia din Siria", a transmis serviciul de presă al Kremlinului.

Putin şi Erdogan vor discuta despre construirea primei unităţi pentru centrala nucleară Akkuyu, localizată în provincia Mersin. Va fi prima centrală nucleară a Turciei şi ar trebui să devină operaţională în 2023.

Liderii de stat din Rusia, Turcia şi Iran - cele trei ţări-garant ale procesului de la Astana privind soluţionarea conflictului din Siria - vor discuta despre implementarea acordurilor convenite în cadrul summitului trilateral de la Soci din 22 noiembrie 2017.

Vladimir Putin, Hassan Rouhani şi Recep Tayyip Erdogan îşi vor prezenta poziţiile privind consolidarea regimului de încetare a focului în Siria, asigurarea operaţiunii pentru crearea de zone sigure, rezolvarea problemelor umanitare şi promovarea acordului politic.

Rusia şi Iranul oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste, în timp ce Turcia finanţează grupuri rebele siriene şi a lansat operaţiuni militare contra separatiştilor kurzi din provincia Afrin. SUA desfăşoară, de asemenea, operaţiuni militare în Siria, pentru a elimina militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 340.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici