Vladimir Putin: Rusia va reacţiona „extrem de negativ” la aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO

Reacţia Rusiei la decizia Alianţei Atlanticului de Nord de a acorda statutul de membru Ucrainei şi Georgiei ar putea fi "extrem de negativă", a declarat preseşdintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat postului Fox News, relatează site-ul agenţiei Tass.

2551 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia va reacţiona „extrem de negativ” la aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO

Vladimir Putin: Rusia va reacţiona „extrem de negativ” la aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO

"Pentru noi reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii naţionale. Extinderea infrastructurii NATO mai aproape de frontierele noastre reprezintă o ameninţare, iar reacţia ar fi extrem de negativă", a declarat Vladimir Putin.

"Extinderea infrastructurii şi capabilităţilor NATO este o îngrijorare pentru noi, cât şi creşterea numărului personalului în regiuni în care nu ar trebui să fie", a afirmat liderul de la Kremlin, adăugând că, în anumite regiuni, numărul personalului militar a crescut până la 10.000 de oameni.

Potrivit preşedintelui rus, Rusia reacţionează la "ceea ce se întâmplă în jurul ei".

"Spre exemplu extinderea NATO către Est. Când Uniunea Sovietică retrăgea trupele din Germania, ni s-a spus că ruşii trebuie să cunoască un lucru: că NATO nu se va extinde niciodată dincolo de frontierele Germaniei. În două valuri de extindere, acest lucru s-a întâmplat, în pofida posturii noastre. Nimănui nu i-a păsat de postura noastră", a declarat Putin.

În cadrul summitului NATO de la Bucureşti, care a avut loc în urmă cu zece ani, Alianţa a afirmat că Ucraina şi Georgia vor putea obţine ulterior statutul de membru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici