Vladimir Putin şi Donald Trump au convenit să continue lupta împotriva reţelei Stat Islamic în Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, afirmă într-un comunicat comun că au convenit să continue eforturile comune de combatere a Stat Islamic în Siria până la înfrângerea completă a reţelei teroriste, a anunţat Kremlinul, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

612 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Donald Trump au convenit să continue lupta împotriva reţelei Stat Islamic în Siria

Cei doi şefi de stat şi-au confirmat angajamentul faţă de suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Siriei, cerând tuturor părţilor implicate în conflictul sirian să participe în mod activ la procesul de pace de la Geneva, potrivit unui comunicat comun aprobat de cei doi preşedinţi în cursul summitului organizaţiei pentru Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), în Vietnam.

Moscova şi Washingtonul au căzut de acord şi asupra faptului că nu există o soluţie militară la conflictul sirian, potrivit textului comunicatului comun publicat pe pagina electronică a Kremlinului.

Conform unei înregistrări video, Trump şi Putin s-au salutat reciproc, în mod formal, înainte de începerea galei summitului APEC, de la Da Nang, Vietnam.

Putin şi Trump s-au întâlnit pentru prima oară, faţă în faţă, în iulie, cu ocazia summitului G20 de la Hamburg, unde au discutat despre acuzaţiile aduse Rusiei în cazul alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici