Volodimir Zelenski speră că Ucraina va fi admisă rapid în UE, nu peste "ani sau decenii"

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat vineri speranţa că Uniunea Europeană va permite admiterea rapidă a ţării sale, apreciind că procesul de integrare europeană "nu trebuie să dureze ani sau decenii".

543 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski speră că Ucraina va fi admisă rapid în UE, nu peste "ani sau decenii"

Volodimir Zelenski a salutat faptul că Ucraina a primit "în doar 115 zile" statutul de candidat pentru admiterea în Uniunea Europeană. "Parcursul nostru spre integrare nu trebuie să dureze ani sau decenii. Trebuie să parcurgem rapid acest drum, în măsura în care ţine de noi. Trebuie să ne îndeplinim ideal partea noastră a sarcinilor pentru a le permite prietenilor noştri din Uniunea Europeană să adopte rapid o nouă decizie istorică pentru noi, în mod consolidat", a afirmat Volodimir Zelenski într-un discurs rostit în faţa membrilor Parlamentului ucrainean, conform stenogramei postate pe site-ul Preşedinţiei de la Kiev.

Liderii statelor şi ai instituţiilor UE au acordat săptămâna trecută statutul de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova, generând critici din partea unor ţări din Balcanii de Vest, care aşteaptă de câţiva ani decizii de acest fel. Însă negocierile privind integrarea europeană a Ucrainei probabil vor fi îndelungate, iar decizia de admitere va necesita unanimitatea statelor UE, pe baza rapoartelor de evaluare elaborate de Comisia Europeană.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a cerut vineri Ucrainei să accelereze reformele pentru a facilita acţiunile de combatere a corupţiei. Instituţiile ucrainene au creat deja "un aparat anticorupţie impresionant". "Dar de acum înainte aceste instituţii au nevoie de mijloace de acţiune şi de persoane adecvate în posturile de responsabilitate", a declarat Ursula von der Leyen, conform cotidianului Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici