Zeci de moschei, închise în Franţa în urma seriei de atentate

Aproximativ douăzeci de moschei au fost închise din decembrie şi până în prezent, potrivit declaraţiilor lui Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne francez, informează site-ul publicaţiei Le Monde.

4454 afișări
Imaginea articolului Zeci de moschei, închise în Franţa în urma seriei de atentate

Zeci de moschei, închise în Franţa în urma seriei de atentate

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a reiterat luni că din decembrie 2015, în jur de 20 de moschei şi săli de rugăciune considerate radicale au fost închise. Acesta a adăugat că urmează a avea loc expulzări ale predicatorilor extremişti.

Cazeneuve a făcut aceste declaraţii presei franceze, după o întrevedere avută la Minister cu preşedintele şi secretarul general al Consiliului francez al Cultului Musulman (CFCM), Anouar Kbibech şi Abdallah Zekri. În cadrul întrunirii s-a discutat despre finanţarea islamismului în Franţa, extrem de criticat de clasa politică, chiar în rândul musulmanilor.

Acest anunţ are loc după ce Manuel Valls, premierul Franţei, s-a declarat într-un interviu că este în favoarea unui control mai dur asupra moscheilor din Franţa.

Bernard Cazeneuve a confirmat că va fi relansată o "fundaţie a islamului în Franţa", care va avea misiunea de a garanta transparenţa totală a finanţărilor moscheilor şi care să cuprindă respectarea principiilor riguroase ale laicităţii. O primă încercare a unei astfel de fundaţii, FOIF, înfiinţată de Dominique Villepin, s-a soldat cu un eşec, având un singur donator şi devenind ţinta diverselor scandaluri.

În Franţa se află aproximativ 2.500 de moschei şi săli de rugăciune, dintre care 120 sunt considerate a răspândi o ideologie fundamentalistă salafistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici