Zeci de protestatari, reţinuţi în Franţa după confruntări cu forţele de ordine / Macron cere evitarea violenţelor

Zeci de persoane au fost reţinute, joi după-amiază, în oraşele Paris şi Lyon, după confruntări cu agenţii forţelor de ordine, în contextul protestelor masive din Franţa faţă de reforma pensiilor şi erodarea nivelului de trai, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron a cerut evitarea violenţelor.

546 afișări
Imaginea articolului Zeci de protestatari, reţinuţi în Franţa după confruntări cu forţele de ordine / Macron cere evitarea violenţelor

Prefectura Poliţiei din Paris a anunţat că 20 de persoane au fost reţinute în cursul protestelor, după izbucnirea unor confruntări între grupuri de protestatari şi forţele de ordine în Piaţa Bastilia.

Violenţe s-au produs şi în oraşul Lyon, în sud-estul Franţei, iar 17 protestatari au fost reţinuţi, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron, aflat în vizită în oraşul spaniol Barcelona împreună cu o delegaţie guvernamentală, le-a cerut liderilor de sindicate să ia măsuri pentru evitarea violenţelor. "Este bine şi legitim să fie exprimate toate opiniile, acesta este principiul democraţiei. Eu sunt încrezător că organizatorii manifestaţiilor vor acţiona pentru ca dezacordul compatrioţilor noştri să fie exprimat fără confruntări, fără violenţe şi daune", a subliniat Macron.

Sute de mii de oameni protestează în marile oraşe din Franţa, în paralel cu o serie de greve faţă de reforma pensiilor, pe fondul stării generale de nemulţumire faţă de erodarea nivelului de trai. În afară de Paris şi Lyon, au loc proteste în Toulouse, Marsilia, Nantes, Montpellier, Perpignan, Orleans, Lille, Bordeaux şi Strasbourg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici