Zelenski a vizitat trupele de pe front / Un consilier respinge criticile privind contraofensiva

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat luni în regiunea Doneţk, vizitând trupele implicate în confruntările militare cu armata rusă, iar un consilier prezidenţial ucrainean a respins criticile privind ritmul lent al contraofensivei, susţinând că sunt atinse obiectivele.

251 afișări
Imaginea articolului Zelenski a vizitat trupele de pe front / Un consilier respinge criticile privind contraofensiva

Volodimir Zelenski s-a deplasat în regiunea Doneţk, într-o zonă rămasă sub control ucrainean. Preşedintele Ucrainei s-a întâlnit cu militari din cadrul Brigăzii Soledar, potrivit Preşedinţiei de la Kiev.

Mihailo Podoliak, un consilier prezidenţial ucrainean, a respins, cu ocazia vizitei lui Zelenski în apropierea frontului, criticile unor oficiali occidentali referitoare la ritmul lent al contraofensivei Ucrainei. "Orice afirmaţie că Ucraina nu ar avansa suficient de rapid pe câmpul de luptă şi că nu câştigă suficient teritoriu constituie doar o manifestare a stării morale a autorilor şi o demonstraţie că nu este înţeleasă situaţia. Misiunea noastră nu este de a orchestra lupte de amploare în fiecare sat, ci de a distruge sistematic capacităţile armatei inamice. Iar armata ucraineană îndeplineşte sută la sută această tactică", susţine Mihailo Podoliak, citat de cotidianul Le Monde.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Zelenski a admis că este "dificilă" contraofensiva din sud-estul ţării, dar a susţinut că, deşi nu au suficiente echipamente, forţele militare ucrainene deţin iniţiativa.

Mai mulţi oficiali occidentali, în principal din Statele Unite, au exprimat scepticism privind eficienţa contraofensivei Ucrainei, aflată în curs deja de câteva săptămâni. Oficiali citaţi de postul de televiziune CNN s-au declarat sceptici că armata ucraineană are capacitatea de a recăpăta controlul asupra teritoriilor din sud-estul Ucrainei ocupate de armata rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici