Zelenski vrea sprijin bipartizan în discursul său din Congresul SUA. „Banii voştri nu sunt caritate"

  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs în faţa Congresului american
  • Zelenski a făcut apel la unitate între partide şi a solicitat sprijin ferm împotriva invaziei ruse
  • Tot ajutorul acordat de americani până în acest punct nu trebuie privit a o acţiune de caritate, ci ca o investiţie pe termen mediu în securitatea globală
1502 afișări
Imaginea articolului Zelenski vrea sprijin bipartizan în discursul său din Congresul SUA. „Banii voştri nu sunt caritate"

Zelenski vrea sprijin bipartizan în discursul său din Congresul SUA. „Banii voştri nu sunt caritate"

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a reiterat poziţia în faţa Congresului Statelor Unite prin care speră că atât democraţii cât şi republicanii vor continua să sprijine Ucraina pe o bază bipartizană, un punct important, deoarece republicanii urmează să preia majoritatea de la 3 ianuarie.

„Banii voştri nu sunt caritate. Sunt o investiţie în securitatea şi democraţia globală", a punctat Zelenski.

Discursul lui Zelenski trebuia să rezoneze cu republicanii din Cameră, deoarece aceştia şi-au exprimat cu scepticism relevanţa trimiterii de ajutoare Ucrainei.

Sosirea lui Zelenski a fost întâmpinată cu multiple ovaţii zgomotoase în sala aproape plină. Trei membri au ridicat un steag mare ucrainean în timp ce el a intrat.

"Este o mare onoare pentru mine să fiu astăzi în Congresul Statelor Unite şi să vorbesc astfel cu toţi americanii. Împotriva tuturor scenariilor de negative, Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viaţă şi în picioare. În mentalul colectiv, am învins Rusia", a declarat Zelenski.

Nu există semne de discuţii de pace pentru a pune capăt războiului şi atât Rusia, cât şi Ucraina şi-au exprimat dorinţa de a continua lupta, deşi Zelenski a spus că a discutat cu Biden o formulă de pace ucraineană în 10 puncte.

„Mă bucur că preşedintele Biden a susţinut astăzi iniţiativa noastră de pace. Fiecare dintre voi astăzi, doamnelor şi domnilor, puteţi ajuta la implementare”, a continuat preşedintele ucrainean.

Optica primirii lui Zelenski ca apărător al democraţiei a transmis un mesaj mult mai profund decât ajutorul militar. Acesta a fost menit să-i semnaleze preşedintelui rus Vladimir Putin că Statele Unite şi aliaţii săi NATO rămân ferm în spatele Ucrainei, în ciuda semnelor recente de nemulţumire ale unor parlamentari republicani cu privire la creşterea costurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici