Ion Cristoiu, despre scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: Are valoarea unei lovituri de guvern. Autorul este Klaus Iohannis

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii se aseamănă cu înlăturarea lui Petre Roman din fruntea Executivului după mineriada din septembrie 1991, fiind o lovitură de guvern, al cărei autor este preşedintele Iohannis.

618 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: Are valoarea unei lovituri de guvern. Autorul este Klaus Iohannis

Ion Cristoiu, despre scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: Are valoarea unei lovituri de guvern. Autorul este Klaus Iohannis

“Ce s-a întâmplat şi cu demiterea lui Vlad Voiculescu şi după demitere, eu aşa ceva nu am mai întâlnit în istoria postdecembristă decât după mineriada din septembrie 1991, nu imediat, după ce s-a instalat Guvernul Stolojan, la ruperea FSN, perioada ianuarie-martie. Este o perioadă asemănătoare. (...) Apreciez că în istoria postdecembristă demiterea lui Vlad Voiculescu are valoarea unei lovituri de guvern. Nu este de proporţiile înlăturării lui Petre Roman prin mineriadă. Pe Petre Roman nu mineriada l-a înlăturat de la Putere, ci capcana prin care Ion Iliescu l-a chemat şi i-a zis să-şi depună mandatul de premier ca să dezmorseze conflictul, şi apoi i-l redă. Şi nu i l-a mai dat. Autorul acestei lovituri de Guvern este Klaus Iohannis. Cîţu nu are nicio legătură”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

În opinia sa, demiterea lui Vlad Voiculescu nu a avut loc în urma unei decizii de moment, ci a fost plănuită dinainte, arătând că scuzele premierului Ciţu că nu a ştiut de publicarea ordinului Ministerului Sănătăţii, prin care se introduceau noi criterii de carantinare, a fost o manipulare.

„După părerea mea, demiterea lui Voiculescu, ca acţiune, a fost plănuită cu vreo săptămână în urmă. Tot ce s-a întâmplat a fost adormire (...) A fost momentul în care cei de la USRPLUS au fost adormiţi ca nu cumva să-şi depună demisiile. Poate Cîţu a ştiut, dar a fost bine pregătită (...) Ordinul  acela a fost o mare manipulare. Nu poţi să publici în Monitorul Oficial un ordin fără să ştie premierul pentru că Monitorul Oficial este al lui Cîţu. Altfel, un ministru poate să publice orice. Ăia de la Monitorul Oficial sunt ofiţeri, toţi cu epoleţi (...) Cine are Monitorul Oficial are o ghioagă, un instrument”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu explică şi de ce crede că la mijloc a fost vorba de o conspiraţie în care s-a folosit ca pretext ordinul Ministerului Sănătăţii.

“Avem de-a face cu un incendiu, teoretic. Opinia publică se burzuluieşte că se va carantina Bucureştiul, de mâine, aşa era ideea. În urma acestui ordin. Un fals de proporţii, că ordinul nu putea. Dacă nu era o şmecherie, o conspiraţie ieşea Cîţu şi spunea că nu a ştiut de acest ordin şi că nu se carantinează nimic. Nici Cîţu, nici Iohannis, niciun reprezentant al PNL nu a mai scris pe Facebook, nu a mai reacţionat. Dar presa, care urmează să primească bani de la guvern cu vaccinarea, a început să dea pe surse că premierul Cîţu nu ştie de ordin. Păi cum adică nu ştie? (...) Iohannis este autorul acestei maşinării”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu spune că preşedintele Iohannis nu a avut nicio ezitare în a-l demite pe Vlad Voiculescu şi a făcut în două ore ceea ce, de regulă, preşedintele face într-un an

“Avem un preşedinte. E totuşi de 6 ani şi a fost şi primar. Şi dacă eşti consilier la Găgeşti Deal tot îţi dai seama că ameninţi coaliţia. El a semnat imediat decretul de revocare (...) Putea să stea măcar jumătate de oră sau punea mâna pe telefon. Nu, era clar că totul era făcut cu rapiditate. Semnează şi apare şi în Monitorul Oficial rapid. În două ore s-a rezolvat ceea ce de regulă Iohannis rezolvă într-un an (...) Nu e niciun moment de ezitare a lui Iohannis. Dvs. presupuneţi că a fost luat prin surprindere de revolta lui Cîţu? Nu”, a argumentat publicistul.

Ion Cristoiu lansează şi ipoteza ca demiterea lui Vlad Voiculescu a fost planificată încă de la numirea acestuia, considerând că postul de ministru al Sănătăţii este egală în pandemie cu cea de preşedinte al României.

“A doua ipoteză a mea este că demiterea lui Voiculescu a fost planificată chiar de când a fost numit ministru (...) Funcţia de ministru al Sănătăţii în pandemie este egală cu a preşedintelui României. Toate ministerele sunt la mâna lui (...) Are posibilitatea de a controla întreaga viaţă, carantina... Doi. Paralele. Gândiţi-vă că sunt sume uriaşe, folosite în numele urgenţei. Dacă nu ai om la Ministerul Sănătăţii, te-ai terminat. Vă imaginaţi ce foşgăială e acolo, camarilele, şi la Cotroceni, cu achiziţiile. Depinzi de el, da? Trei. Ministrul Sănătăţii e personaj principal. Uitaţi-vă la Nelu Tătaru. Devii vedetă, apari la televizor, lumea se uită la tine, ce zici, ce faci. Patru. În această perioadă, el pregătea concursurile pentru casele judeţene de asigurări. Sunt 8 miliarde de euro care se vor împărţi. (...) Testele erau făcute de stat, potrivit ordinului. Testele de stat înseamnă gratis. Ştiţi cât s-au îmbogăţit clinicile cu testele private? (....) Nemaifăcând statul nimic, toate testele s-au dus către privat. E urma banilor, miliarde aici”.

Ion Cristoiu: Premierul Cîţu ar trebui să demisioneze

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că premierul Florin Cîţu ar trebui să demisioneze din frunta Guvernului deoarece este angajat în bătălia pentru şefia PNL şi, pentru a o câştiga, va face tot felul de concesii baronilor liberali, afectând guvernarea ţării.

“Cîţu trebuie să demisioneze pentru că el este angajat într-o bătălie pentru şefia PNL. De cealaltă parte este Ludovic Orban. Nenorocirea pentru România în această perioadă este că tot ce va face Florin Cîţu cu gaşca lui şi Ludovic Orban din PNL cu gaşca lui vor fi cât mai mari concesii, ca să poate fi aleşi (...) Bătălia din PNL vizează guvernarea ţării pentru că el, Florin Cîţu, ca să poată să-i câştige pe baronii locali face tot felul de concesii. El trebuie să obţină voturi. Ludovic Orban face şi el concesii. Asta este nebunia. Pentru interesul naţional, trebuie să plece Florin Cîţu şi să vină, după părerea mea, un prim-ministru care nu e angajat în bătălia pentru putere din PNL. Ciucă, cine vreţi. Altfel nu merge. Până în toamnă, când va fi congresul PNL, Cîţu o să facă zeci de concesii baronilor. În cazul unui guvern de coaliţie, trebuie să fie un premier tehnocrat”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu crede că, pe viitor, PNL şi Klaus Iohannis au două planuri în ceea ce priveşte atitudinea faţă de USR PLUS după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„PNL, prin Iohannis, are două planuri. Ei vor forţa nota.Şi planul A şi planul B presupune călcarea în picioare a USR-PLUS de PNL. Dacă USRPLUS pleacă, cu atât mai bine, guvernăm cu Ciolacu. Alegerile sunt în 2024. Ei asta spun: facem o guvernare minoritară sprijiniţi de PSD, vin banii de la Guvern, ieşim din pandemie şi cei care sunt în Opoziţie, USRPLUS, nu câştigă. Sau, celălalt plan e <îi călcăm în picioare de nu se văd>. Aţi văzut, îi sfidează. Şi e şi posibilitatea ca ei să accepte. Ştiam de când s-a înfiinţat coaliţia că PNL cochetează cu PSD în toate judeţele, că principalul lor duşman era USRPLUS şi că PNL şi PSD se înţeleg, dar nu aveau ce face. O altă ciudăţenie este sulemenirea lui Ciolacu. Dacă vă uitaţi, PSD nu are dinţi. (...) Un ministru vine cu nişte dezvăluiri şi vine Rafila şi îl atacă pe Voiculescu? Foloseam asta, îl idolatrizam pe Voiculescu. Nu. Înseamnă că ei nu vor să se certe cu PNL”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Grupul de Comunicare Strategică este atât de mare tocmai pentru a face mânăreli

Publicistul Ion Cristoiu consideră că devoalarea componenţei complete a Grupului de Comunicare Strategică, din care fac parte 19 membri, majoritatea cu grade militare, arată că această structură a fost creată pentru a manipula cifrele pandemiei.

“Se numeşte Grupul de Comunicare Strategică. A trecut un an. Ce a făcut acest grup? De ce e nevoie de 19 inşi ca să dea nişte cifre? Aţi observat şmecheria? Putea să fie un calculator. Titlul şi acea structură de la Jandarmerie, de la STS, de la Poliţie, prin asta au vrut să ne sugereze că acest grup se ocupă cu comunicarea.(...) Acest grup este atât de mare tocmai pentru a face mânăreli. A spus Voiculescu. În perioada pandemiei a fost un joc cumplit cu cifrele (...) Asta îmi confirmă că trebuia să se creeze aşa o pălărie, din cât mai mulţi şi secretă (...) Şi atunci aceste cifre au fost manipulate. La început, cifrele nu erau date pe judeţe (...) Dacă le dădeau pe judeţe, venea presa de acolo şi spunea <cum doar trei că noi ştim că sunt mai multe>. Şi atunci au creat acest cazan. Cred că le făceau din pix. A confirmat Vlad Voiculescu”, a susţinut publicistul.

Topul Săptămînii

În Topul Săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar ultimul, de avocatul Valeriu Stoica, fost lider al PNL şi ministru al Justiţiei.

Locul 5- Valeriu Stoica, avocat

“I-am luat un interviu deosebit care va fi difuzat sâmbătă, 17 aprilie de la ora 20.00, la Aleph News. Dl. Valeriu Stoica este penelist din 1990, a fost ministrul Justiţiei şi este şi un bun observator. Printre altele vorbeşte şi despre ce înseamnă o coaliţie. El a fost în coaliţia CDR-PD-UDMR”.

Locul 4- Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

„Prima dată l-am pus pentru că stătea pe marginea acestui conflict. Acum l-aş pune pe locul 0 sau 7, în sensul de coadă pentru că nu profită. Ai de-a face în interiorul puterii cu dezvăluiri despre tot ce bănuiam noi şi tu să stai, să-l pui pe Rafila, aşa-zisul premier, şi el să fie de acord şi să-l critice pe Voiculescu? Păi da eşti nebun? Acum ai muniţia”.

Locul 3- Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS

„Cred că el ar fi fost dispus la concesii, dar nu se aştepta miercuri dimineaţă la o presiune aşa de mare din partea activului de bază USRPLUS, din bulă, care nu e şef. Într-adevăr, Vlad Voiculescu a fost ţinta unei campanii, dar dusă de televiziuni considerate duşmane de către electoratul USRPLUS. Când faci o campanie, una e să te duci la o televiziune considerată de-a ta şi alta e la o televiziune care nu e considerată de-a lor şi nu se uită”.

Locul 2- Klaus Iohannis, preşedintele României

„Pentru că ne-a promis că va fi gardianul acestei coaliţii şi că va reseta România. Credeţi că va mai putea? Gata, e ultimul an. Mai are jumătate de an de supravieţuire politică. După asta...”

Locul 1- Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii

„Despre el am scris că nu cumva el e Elena din Troia, care a declanşat războiul şi care a reuşit, iată, să pună la îndoială, după nici 3-4 luni actuala coaliţie. A fost şi nu a fost un ministru bun. Cred că, neavând experienţă, el nu şi-a dat seama că e în România. Trebuie să fii mult mai calculat, mult mai bandit. Pentru că ai de-a face cu nişte tipi care oricând îţi trag preşul de sub picioare.El a considerat că se poate apăra în bulă, nu s-a dus la televiziuni. Din punctul ăsta de vedere, nu a fost un ministru bun”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici