Video VIDEO Jurnal de parlamentar autoizolat | Cum îşi petrec timpul aleşii în vremea coronavirusului: ”Citesc, mă uit la televizor, mă uit la seriale. Mi-am făcut din timp proviziile” / Sfaturi pentru români

  • Coronavirusul i-a băgat pe parlamentari în autoizolare
  • Deputaţii şi senatorii participă la şedinţe on-line
  • Cu ce se ocupă aleşii cât timp stau acasă
1979 afișări

”Sunt acasă, în Iaşi, în autoziolare, dar cu toate acestea putem lucra de la distanţă. Astăzi, de la 11.00, am avut o şedinţă prin WhatsApp cu comisia de buget, în care am dat aviz decretului preşedintelui, iar joi vom da votul în plen prin tablete”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR.

”Practic, perioada de autoizolare este o perioadă destul de intensă de lucru. Sunt permanent în legătură directă cu reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din întreaga lume. Vorbesc cu colegi de-ai noştri din Olanda, din Italia, Spania...”, a precizat şi Viorel Badea, senator PNL.

”E foarte greu să stai în casă atunci când eşti obişnuit ca să ai activitate. Să stai non stop, 24 din 24 de ore, sigur că e destul de dificil şi neplăcut. Nu poţi face multe lucruri în casă. Încerc să vorbesc cu colegii mei, cu familia, cu o mulţime de prieteni. Repet, ne susţinem reciproc. Citesc, mă uit la televizor, mă uit la seriale... Mănânc, sigur eu mi-am făcut din timp proviziile atât la Piteşti cât şi aici la  Bucureşti – eu sunt în autoizolare la apartamentul închiriat în Bucureşti. Mi-am luat tot ce-mi trebuie. Nu-mi lipseşte nimic”, a afirmat Marian Rădulescu, deputat PSD.

Parlamentarii au şi sfaturi pentru cei pe care îi reprezintă

”Vă recomand tuturor să staţi în autoizolare pe cât posibil. Noi parlamentarii suntem mai degrabă obligaţi să facem acest lucru, pentru că nu ştim exact cu cine am intrat în contact sau ce suprafeţe am atins. Vă doresc multă sănătate şi să ne vedem cu bine de partea cealaltă a crizei”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR.

”Important pentru români. Ca parlamentar, dar în special ca medic, vreau să fim optimişti, pentru că în decursul timpului au fost multe maladii. E o maladie de care vom trece”, a fost mesajul lui Marian Rădulescu.

”Sperăm să avem forţa ca împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai autorităţilor să oprimm acest parcurs de contaminare al coronavirusului în România”, a încheiat  Viorel Badea, senator PNL.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici