Un fost comandant rebel a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Franţa. Ce atrocităţi a comis

  • Kunti Kamara a fost comandantul unei unităţi de gherilă liberiene
  • În timpul războiului civil din Liberia, a comis atrocităţi şi abuzuri împotriva civililor
  • Faptele pentru care este acuzat s-au petrecut în urmă cu mai bine de două decenii
2537 afișări
Imaginea articolului Un fost comandant rebel a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Franţa. Ce atrocităţi a comis

Sursa foto: Profimedia

Un tribunal din Paris l-a condamnat la închisoare pe viaţă pentru crime îndreptate împotriva umanităţii pe Kunti Kamara, fost comandant al unui grup de rebeli liberieni. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când războiul civil s-a încheiat, atrocităţile comise au rămas mult timp nepedepsite.

Kamara se face vinovat de numeroase abuzuri şi torturi comise împotriva civililor între 1993 şi 1994. Sub comanda sa, soldaţii au violat în masă femei din toate categoriile de vârstă. Inculpatul în vârstă de 47 de ani a trădat puţină emoţie atunci când a fost pronunţat verdictul.

Secţia pentru crime împotriva umanităţii a tribunalului din Paris a fost înfiinţată în 2012 pentru a judeca autorii suspecţi de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid, deţinuţi pe teritoriul Franţei, indiferent de locul în care au fost comise presupusele lor crime.

Acuzaţiile împotriva lui Kamara datează din primii ani ai conflictelor consecutive, care în cele din urmă au ucis peste 250.000 de oameni între 1989 şi 2003 în naţiunea vest-africană. Luptele au fost marcate de crime în masă, violuri şi mutilări, în multe cazuri înfăptuite de către copii soldaţi înrolaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici