A murit Hardy Krüger, unul din puţinii actori germani cu carieră internaţională după război

A murit la 93 de ani Hardy Krüger, unul din puţinii actori germani cu carieră internaţională după război.

1213 afișări
Imaginea articolului A murit Hardy Krüger, unul din puţinii actori germani cu carieră internaţională după război

Sursa foto: Twitter

Hardy Krüger, un actor german care a jucat rolul principal în aproximativ 75 de filme de-a lungul carierei sale, a murit la vârsta de 93 de ani în California, a anunţat joi agenţia sa, citată de dpa.

El a murit în Palm Springs.

„Căldura sa sufletească, bucuria de a trăi şi simţul său de nezdruncinat al dreptăţii îl vor face de neuitat", a scris agenţia.

Născut la Berlin, Krüger a devenit unul dintre puţinii actori germani care au reuşit să aibă o carieră internaţională după război. El a reuşit să se impună în afara Germaniei în filmul de război britanic „The One That Got Away".

A apărut alături de John Wayne în "Hatari!" şi împreună cu James Stewart şi Peter Finch în "The Flight of the Phoenix".

În 1963, drama franceză "Sundays and Cybèle", în care Krüger a jucat rolul unui veteran al războiului din Vietnam care se învinovăţeşte pentru moartea unui copil vietnamez, a câştigat un Oscar.

Actorul a primit, de asemenea, o serie de premii în Germania.

Krüger a mai apărut pe ecran alături de Claudia Cardinale, Sean Connery, Yul Brynner, Charles Aznavour, Cathérine Deneuve şi Orson Welles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici