Director al Festivalului de Animaţie de la Stuttgart: Este o perioadă bună pentru animaţii, în România

Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart, invitat al Anim'est Chişinău (30 octombrie - 2 noiembrie), a declarat, pentru MEDIAFAX, că "este o perioadă interesantă şi bună" pentru ca cei care realizează animaţii să se afle în România.

108 afișări
Imaginea articolului Director al Festivalului de Animaţie de la Stuttgart: Este o perioadă bună pentru animaţii, în România

Director al Festivalului de Animaţie de la Stuttgart: Este o perioadă bună pentru animaţii, în România (Imagine: Dorina Calin)

Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart şi membru al comitetului director al departamentului pentru film, televiziune şi radio al Institutului Goethe, a curatoriat, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Anim'est de la Chişinău, programul "Artă, Politică şi Propagandă în Germania după 1945".

Întrebat ce părere are de animaţiile din competiţia românească, care au fost prezentate la Anim'est Chişinău, Ulrich Wegenast a spus că le găseşte "destul de interesante".

"Cred că este o generaţie tânără foarte interesantă care îşi face apariţia. Le găsesc interesante (animaţiile, n.r.), dar nu foarte convingătoare. Unele dintre ele mi-au plăcut, dar m-am gândit că este ceva care le lipseşte. Sunt actuale, ceea ce chiar îmi place, dar, uneori, vor să transmită ceva şi nu sunt sigur dacă reuşesc. Cred că este multă energie creatoare, poate ei (realizatorii de filme de animaţie, n.r.) ar trebui să lucreze puţin mai mult pentru a-şi dezvolta propriul limbaj", a declarat Ulrich Wegenast, pentru MEDIAFAX, precizând că Anim'est este un festival care ajută la dezvoltarea celor care realizează animaţii.

"Este o perioadă interesantă şi bună pentru cei care fac animaţii să fie în România. Nu ştiu despre situaţia finanţării de la stat, dar oamenii care îşi fac treaba n-au nevoie de foarte mulţi bani. Ar trebui să continue, este un punct de plecare", a mai spus Ulrich Wegenast.

La ediţia din Bucureşti a Festivalului Anim'est (3 - 12 octombrie), cel mai bun film românesc a fost ales "Pui de somn/ Baby Nap" (România, 2014), regizat de Paul Mureşan.

Partenerii festivalului Anim'est de la Chişinău sunt Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), Goethe - Institut Bucureşti, Centrul Cultural German Akzente, Alianţa Franceză, Ministerul Culturii Republica Moldova, Primăria Municipiului Chişinău, ICR Mihai Eminescu, Ambasada României în Republica Moldova şi Moldova Film.

Festivalul Internaţional de Animaţie Anim'est este organizat de Asociaţia culturală Este'n'est şi ALTFilm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici