A murit Nik Powell, producătorul filmului premiat cu Oscar "The Crying Game" şi cofondator al Virgin Records

Nik Powell, producătorul a peste 60 de filme - printre care şi cel recompensat cu premiul Oscar "The Crying Game", de Neil Jordan - şi cofondator al Virgin Records, împreună cu Richard Branson, a murit la vârsta de 69 de ani, potrivit Variety.

189 afișări
Imaginea articolului A murit Nik Powell, producătorul filmului premiat cu Oscar "The Crying Game" şi cofondator al Virgin Records

Nik Powell, producătorul filmului de Oscar "The Crying Game", cofondator Virgin Records, a murit

Producătorul de film şi muzică Nik Powell era unul dintre marile nume din industria de profil britanică.

Powell a murit în locuinţa sa din Oxford, joi, din cauza unui cancer, potrivit National Film and Television School din Marea Britanie, instituţie pe care acesta a condus-o peste un deceniu, până în 2017.

Născut pe 4 noiembrie 1950, într-un sat din Buckinghamshire, Powell s-a numărat, în 1972, printre membrii fondatori ai Virgin Records, care a devenit una dintre cele mai mari companii de înregistrări muzicale din Marea Britanie înainte de a fi vândută EMI, 20 de ani mai târziu.

În 1983, Powell a cofondat, cu Stephen Woolley, compania de producţie de film Palace Pictures, prin care au realizat pelicule precum "The Company of Wolves" (1984), "Mona Lisa" (1986) şi "Jocul Lacrimilor/ The Crying Game", toate regizate de Neil Jordan, cel din urmă recompensat cu Oscar pentru scenariu în 1993.

La nivel de distribuţie, compania a lansat filme ale unor regizori precum Sam Raimi, fraţii Joel şi Ethan Coen, Rob Reiner, Mike Leigh, Ken Loach şi Peter Greenaway.

Însă, după o serie de eşecuri în box office, Palace Pictures a fost închisă în 1992. Powell a înfiinţat o nouă companie, Scala Productions, care a produs filme precum "Fever Pitch", de Nick Hornby, "Last Orders", de Fred Schepisi, "B. Monkey", de Terry Gilliam.

În 2018, Powell a primit premiul BAFTA pentru contribuţia la cinematografia britanică.

Taguri:
nik powell,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici