Actorul Ed Lauter, cunoscut pentru rolurile din "Leaving Las Vegas" şi "The Artist", a murit

Actorul Ed Lauter, interpretul unor personaje complexe şi taciturne, a cărui filmografie bogată include roluri în numeroase seriale TV precum "Millennium", "E.R", "Farmece" şi lungmetraje precum "Leaving Las Vegas", "Trouble With The Curve" şi "The Artist", a murit la vârsta de 74 de ani.

452 afișări
Imaginea articolului Actorul Ed Lauter, cunoscut pentru rolurile din "Leaving Las Vegas" şi "The Artist", a murit

Actorul Ed Lauter, cunoscut pentru rolurile din "Leaving Las Vegas" şi "The Artist", a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american a murit miercuri, în reşedinţa sa din cartierul West Hollywood din Los Angeles, din cauza unui mezoteliom (tumoare care se dezvoltă pe ţesutul care tapetează suprafaţa internă a unor membrane seroase, n.r.), informează variety.com.

Ed Lauter, care a interpretat multe roluri de antrenori de sport, militari şi şerifi, a jucat recent rolul majordomului personajului interpretat de Berenice Bejo în filmul "The Artist" şi pe cel al colegului lui Clint Eastwood în filmul "Trouble Withe The Curve".

Ultimul rol al său a fost cel din filmul "The Town That Dreaded Sundown", care va fi lansat pe marile ecrane în 2014.

În televiziune, Ed Lauter a apărut în mai multe episoade din serialul "E.R." şi a fost unul dintre actorii principali din miniseria din 1991 "Golden Years" realizată pe baza unui scenariu scris de Stephen King.

În anii '70, Lauter a apărut în filme precum "Bad Company", "The Last American Hero", "The Longest Yard", "King Kong" şi "Family Plot" - ultimul film regizat de Alfred Hitchcock.

Ed Lauter, care şi-a început cariera în showbiz în calitate de actor de stand up comedy şi a devenit cunoscut graţie felului în care imita o serie de celebrităţi, a debutat în televiziune în anii '70, cu roluri secundare în seriale precum "Mannix", "Cannon" şi "Ironside". În următoarele decenii, actorul american a avut numeroase apariţii în calitate de invitat special în lungmetraje precum "The Waltons", "Star Trek: The Next Generation" şi "The X-Files".

Ed Lauter a fost căsătorit de patru ori şi are patru copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici