Amendă de 54.000 de euro, aplicată în Finlanda pentru exces de viteză

Un om de afaceri a fost amendat în Finlanda cu suma de 54.000 de euro pentru că a depăşit cu 23 km/h limita admisă de viteză, scrie Corriere della Sera, în ediţia online.

1257 afișări
Imaginea articolului Amendă de 54.000 de euro, aplicată în Finlanda pentru exces de viteză

Amendă de 54.000 de euro, aplicată în Finlanda pentru exces de viteză (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Omul de afaceri Reima Kuisla a condus maşina personală cu 103 km/h într-o zonă în care limita de viteză de 80 km/h.

Bărbatul a fost amendat cu 54.000 de euro pentru această contravenţie.

Legislaţia rutieră finlandeză prevede amenzi proporţionale cu veniturile autorului contravenţiei. Omul de afaceri Reima Kuisla a avut, în anul fiscal precedent, venituri de 6,5 milioane de euro.

"Dacă ai venituri mari, a trăi în Finlanda a devenit imposibil", a comentat Kuisla pe pagina sa de Facebook. "Mă gândesc cu seriozitate să mă mut în străinătate", a adăugat omul de afaceri.

În anul 2002, un membru al conducerii companiei Nokia care avea salariul anual de 14 milioane de euro a plătit o amendă de 116.000 de euro pentru depăşirea vitezei maxime admise cu 25 de km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici