Avocaţii medicului Conrad Murray: Michael Jackson s-a sinucis din cauza datoriilor

Un avocat al medicului Conrad Murray, ultimul doctor al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă, susţine că "regele muzicii pop" s-ar fi sinucis din cauza problemelor financiare pe care le avea.

155 afișări
Imaginea articolului Avocaţii medicului Conrad Murray: Michael Jackson s-a sinucis din cauza datoriilor

Avocaţii medicului Conrad Murray: Michael Jackson s-a sinucis din cauza datoriilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Argumentul apărării va fi acela că Michael Jackson a fost victima unui act de disperare şi că a luat o serie de măsuri disperate care i-au cauzat moartea", afirmă avocatul Ed Chernoff într-un document depus la Curtea Superioară din Los Angeles. Avocatul solicită accesul la dosarele financiare ale "regelui muzicii pop", care ar fi avut datorii de 500 de milioane de dolari în momentul morţii sale.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani, într-o reşedinţă închiriată în Los Angeles, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca pe un somnifer.

Apărarea lui Conrad Murray, pe care parchetul californian îl acuză în special de faptul că l-a lăsat pe cântăreţ nesupravegheat după ce i-a administrat propofol, a evocat deja ipoteza sinuciderii starului în timpul audierilor preliminare, însă fără a preciza motivele din spatele acestei ipoteze.

"Considerăm că în momentul morţii sale, Michael Jackson era un om disperat din cauza situaţiei sale financiare", a spus Ed Chernoff, adăugând că starul şi-ar fi administrat el însuşi o doză mortală de propofol pentru a-şi pune capăt zilelor.

Judecătorul cazului, care în aceste zile este ocupat cu selecţionarea membrilor juriului înainte de a începerea procesului, fixată pentru data de 9 mai, ar putea lua la sfârşitul lunii aprilie decizia de a accepta accesul avocaţilor medicului la dosarele financiare ale megastarului.

În opinia procurorului David Walgren, această cerere nu este altceva decât un artificiu al apărării medicului Conrad Murray, inventat pentru a deturna atenţia de la fondul dezbaterii - neglijenţa de care a dat dovadă medicul Murray, ce i-a fost fatală lui Jackson.

"E doar o gesticulaţie a avocaţilor, fără nicio legătură cu sibiectul, al cărei unic scop este de a deturna atenţia juriului", a declarat procurorul David Walgren pentru Los Angeles Times.

Potrivit acuzării, Conrad Murray şi-a abandonat pacientul după ce i-a administrat doza de propofol, iar îngrijirile medicale pe care le-a acordat starului american au fost "foarte departe de standardele admise".

Martorii chemaţi la bară în timpul audierilor preliminare au alcătuit un portret deloc măgulitor la adresa medicului, făcându-l să pară neglijent, incompetent şi expert în arta disimulării.

Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului Michael Jackson în ziua în care acesta a murit, însă a făcut acest lucru la cererea expresă a starului.

Medicul Conrad Murray a pledat nevinovat. El riscă, dacă va fi condamnat, o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Judecătorul Michael Pastor de la Curtea Superioară din Los Angeles a autorizat prezenţa camerelor de filmat în sala de judecată, cu condiţia ca acestea să nu deranjeze desfăşurarea procesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici